Buiten wandelen en mediteren is een vast onderdeel van de stiltedag.
Buiten wandelen en mediteren is een vast onderdeel van de stiltedag.

Voor 2020 heb ik een nieuwe plek gevonden voor de stiltedagen in Hardenberg. We zijn te gast bij Marieke en Jan Henk in Anerveen. Zij bewonen hier een oude boerderij. Ze hebben een meditatie-/vergaderstudio gebouwd in hun tuin. De ronde studio heeft iets weg van een yurt. Marieke en Jan Henk zullen ook voor de catering zorgen. Lunchen doen we in de eetzaal in de boerderij. De enorme tuin nodigt uit om te wandelen, te kijken en te mediteren. De opzet van de stiltedagen blijft dan ook hetzelfde. Het is een gezamenlijke oefendag waarbij we veel naar buiten gaan.

De reden dat de stiltedagen zijn verplaatst naar Anerveen is dat we niet meer terecht kunnen op De Zwiese. Dat is jammer; ik kwam er graag. Jullie waardeerden met name de locatie. Gelukkig was ik al op zoek naar een extra locatie. Voor meerdaagse trainingen vond ik De Zwiese minder geschikt. Toen ik in Anerveen kwam, wist ik meteen: voortaan organiseer ik hier mijn dagtrainingen.

Overigens blijft de 8-daagse gewoon in de Binder.