Judith Kars

Judith Kars

"Een cursus mindfulness helpt je om beter om te gaan met stress. Je leert jezelf goed kennen en maakt je bewust van wat je dagelijks denkt en voelt. Zelf heb ik de training gevolgd in 2013. Mindfulness helpt me om mijn gevoel serieus te nemen. Daarnaast laat ik me minder meeslepen door gedachten. Mijn aanpak is nuchter, speels en met humor.

Veel mensen hebben vragen wat Heanig An betekent. Het is een uitdrukking uit Oost-Nederland en betekent zoiets als: doe kalm aan en laat je niet gek maken. Of je kalm aan doet of meer van snelle stappen thuis bent, je niet gek laten maken is de levenshouding die ik je wil leren met Heanig An Mindfulness.

Opleiding Judith Kars

In 2017 en 2018 volgde ik de opleiding tot mindfulness-trainer aan het UMC Radboud in Nijmegen. Dit was een fijne opleiding die inzichten uit wetenschappelijk onderzoek meteen vertaalt naar de praktijk. Toch blijft de opleiding trouw aan de boeddhistische psychologie die de basis is van mindfulness.

Sindsdien doe ik regelmatig mee met  retraites en bijscholingen. Daarbij heb ik me gespecialiseerd in mindful communiceren (interpersoonlijke mindfulness) en  individuele mindfulness. Leraren zijn onder anderen Bart van Melik, Edel Maex en Christine Feldman.

Meditatie en mindfulness

Naast deze leraren, ben dankbaar voor de lessen van de meditatieleraren Thich Nhat Hanh en Ton Lathouwers. Deze beide leraren leerde ik eind jaren '90 leren kennen. Thich Nhat Hanh is een van de grondleggers van mindfulness in het westen.  Zenleraar Ton Lathouwers heeft samen met Louise Kleinherenbrink een nieuwe wereld voor me geopend en mij in mijn hart geraakt.

In gewone taal

Naast mijn werk als trainer, werk ik als tekstschrijver en trainer basisvaardigheden. Meer hierover lees je op: ingewonetaal.nl

En verder...

...woon ik in Zutphen en ben ik opgegroeid in Gramsbergen. Voor mijn gevoel kom ik elke keer thuis als ik trainingen geef in Hardenberg/Gramsbergen."

Judith Kars, Zutphen

Meer weten?

Ontvang de Nieuwsbrief:

👋 Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van mijn workshops en trainingen

 

mindfulness (mbsr) Zutphen