sheep-2592305_1920

Meditatie in dialoog

Afgelopen nacht (!) volgde ik een meditatie-in-dialoog van een meditatiegroep in New York. Voor mij is meditatie-in-dialoog de mooiste vorm van mediteren. Het is de reden dat ik de opleiding ben gaan volgen. Ook online blijft deze methode overeind, merkte ik. Deze sessie oefenden we in tweetallen. Mijn oefenpartner zat in de keuken van zijn appartement. Ik had zicht op zijn fornuis, hij op de boekenplank in mijn werkkamer. Vanuit zijn keukenraam bescheen het avondlicht zijn gezicht, terwijl het bij mij aardedonker was. Hij deelde iets over zichzelf, en ik deelde over mijn vreugde, want ik had dit weekend voor ’t eerst sinds weken mijn partner weer aangeraakt. Dit vanwege een griep met een lange nasleep. Ik was een beetje bang dat mijn vreugde zijn gemis aan contact zou versterken. In New York geldt namelijk een lockdown en mag je slechts naar buiten om naar de winkel te gaan. Maar het tegendeel bleek waar. Meditatie-in-dialoog werkt zo niet. Het versterkt je innerlijke kracht en geeft een gevoel van verbondenheid

Meedoen met mindfulness in dialoog?

Dinsdagavond 12 mei organiseer ik zelf een meditatie in dialoog online.
Vanaf zaterdag 6 juni kun je deelnemen aan een training Communicatie & Mindfulness (4 dagdelen).