koeienbreedb

Wat doen die koeien op je site? Regelmatig krijg ik die vraag. Want ja wat hebben die koeien nou te maken met mindfulness? Eerlijk gezegd zit er niet een diepe betekenis achter.

Ik vind koeien gewoon mooi….  Als kind woonde ik naast een weiland. Iedere dag trok er een kudde melkkoeien heen en weer langs mijn huis. Het ritmische geluid van hun grazen klinkt nog in mijn oren: Grpf, grpf, grpf.  Als ik nu langs een kudde loop, blijf ik altijd even staan. Dan lok ik ze met een pol mals gras. Net zoals ik dat deed als kind.

Als  ik langs een weiland met koeien loop, dan voel ik me weer een beetje kind. Ik ben dan op mijn gemak. Ik denk dat bijna iedereen wel zo’n beeld heeft. Al gaat dat vaak onbewust. Tijdens een stiltedag nodig ik deelnemers wel eens uit om een eigen beeld op te roepen van liefde en vertrouwen.  Zo’n beeld kun je een beetje vergelijken met de zon. Als de zon schijnt, zijn mensen vaak net een stukje vrolijker. Zelfs wie verdrietig is of boos, zal merken dat zijn of haar stemming bij mooi weer toch net iets beter is.