Mindfulness bij burn-out

Mindfulness bij burn-out

Heeft u een burn-out en wilt u een cursus mindfulness volgen? Vaak is het mogelijk een vergoeding te krijgen voor de kosten. Lees hier enkele mogelijkheden:

Stap 1: De zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars bieden een vergoeding van de kosten bij een burn-out of lichte depressie. U heeft dan een aanvullende verzekering nodig. De hoogte van de vergoedingen bedraagt zo’n 250 – 350 euro.
Iedere verzekeraar regelt de vergoeding anders. Het is verstandig de verzekeraar te vragen wat de voorwaarden zijn. De cursussen van Heanig An voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • de trainer is categorie 1 lid zijn van de beroepsvereniging vmbn.
  • de cursus bestaat uit tenminste 8 lessen en volgt het programma mbsr.

Informeer bij uw werkgever.

Heeft u geen aanvullende zorgverzekering maar wel een baan? Ook werkgevers vergoeden vaak een cursus. Voor hen is het immers ook belangrijk dat u goed herstelt.

Bent u zelfstandige?

Bent u zelfstandige en heeft u een verzekering afgesloten tegen arbeidsongeschiktheid? Ook dan raad ik aan deze verzekeraar te vragen naar mogelijkheden voor vergoeding.

VGZ in 2019

Deze week werd bekend dat zorgverzekeraar VGZ de cursus mindfulness volledig vergoedt bij alle aanvullende pakketten. Vgz gaat huisartsen adviseren om mindfulness voor te schrijven bij burn-out of een lichte depressie.