Mindful Communiceren over zelfzorg

Spreek en luister met je hart

Mindful Communiceren

Workshop mindfulness & communicatie

Zondag 28 april van 13:30 - 16:30 uur.

In deze workshop beoefen je mindfulness samen met een of meer partners. Het thema waarover we spreken is zelfzorg. Een thema dat onherroepelijk gaat over jou, de ander, de wereld. Je leert afstemmen op je gesprekspartners, zonder weg te gaan van je eigen ervaring en behoeftes. Je zult merken hoe anders gesprekken dankzij deze oefening verlopen. Uiteindelijk gaat het erom dat je je beiden gezien en gehoord voelt.

In deze workshop werken we met korte pauzes van opmerkzaamheid en ontspanning. In ieder gesprek gebeurt namelijk heel veel tegelijk. We zijn gevoelig voor de woorden die we spreken, de lichaamstaal en intentie waarmee we elkaar ontmoeten. Ook ontdek je welke voorwaarden nodig zijn om je te openen voor elkaar. Veiligheid is belangrijk. De open, nieuwsgierige houding van mindfulness helpt om jouw gewoontes en behoeften te ontdekken. Op een zachte niet-oordelende manier.

De inhoud van deze training is geïnspireerd op oefeningen uit interpersoonlijke mindfulness, Insight Dialogue communicatieleer.

Alles wat je ontdekt, kan je meteen gebruiken. In de winkel, thuis en op je werk. De training is niet gericht op onderhandelen of conflictsituaties zoals geweldloos communiceren. Het is in het bijzonder geschikt voor situaties in de zorg waarbij je wilt aansluiten bij ouderen.

Voor wie?

Iedereen die meer verbinding wil ervaren in contacten met anderen. Ervaring met mindfulness is niet nodig. Wel is het belangrijk dat je openstaat voor korte meditaties (aandachtsoefeningen).

De dag vindt plaats in de Ruimte voor Verwondering, Paulus Potterstraat 12d in Zutphen. Dit is 15 minuten lopen vanaf Station Zutphen. Er is voldoende parkeerruimte voor auto of fiets.

Opgeven en kosten

Opgeven kan via  de mail of het formulier hiernaast.

De kosten bedragen 16,50  euro per persoon.
Er zijn matjes en meditatiekussens/bankjes aanwezig.

Deelnemers over interpersoonlijke mindfulness:

‘Je nam me telkens mee naar iets nieuws en toch kon ik bij mezelf blijven.’

‘Ik heb geleerd vaker een pauze te nemen in een gesprek'

‘De trainer was prettig en bood rust en veiligheid’.

 

lid categorie 1 vmbn
lid Bewust Achterhoek

Ja ik geef me op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.