Mindful Communiceren

Mindful Communiceren

Zondagochtend 19 november
Mindful Communiceren

Zondag 19 november van 10:00 - 13:30 uur

Wat ontstaat er als je echt luistert en in aandacht spreekt? In deze training gaan we op onderzoek uit. Door het spel van spreken en luisteren te vertragen, ontrafelen we wat er gebeurt als je in gesprek bent. Dat kan van alles zijn: zo raak je soms simpelweg afgeleid door je eigen gedachten. Wat bij jou gebeurt ontdek je op een speelse manier met hulp van vriendelijke aandacht. In een goed gesprek draait het vaak om je gehoord voelen en de ander te kunnen horen. Wat je gesprekspartner wil in een gesprek, heb je niet in de hand, maar je kan wel zelf aan de slag.

Ontspanning helpt enorm om aanwezig te kunnen zijn in een gesprek. En daarom gaan we ook af en toe de uiterwaarden in.  Als doende ontdek je 't geheim van een goed gesprek en leer je wat jij daarvoor nodig hebt.

Net als bij de 8-weekse training leer je door zelf te ervaren. De inhoud is geïnspireerd op oefeningen uit interpersoonlijke mindfulness, Insight Dialogue communicatieleer.

Ervaar wat voor jou persoonlijk belangrijk is om verbinding te maken. Alles wat je ontdekt, kan je meteen gebruiken. In je werk, bij klanten, opdrachtgevers/leidinggevenden en collega's. Maar ook in relaties.

Voor wie?

Iedereen die meer verbinding wil ervaren in zijn contacten met anderen. Of het nu gaat om gesprekken in de persoonlijke sfeer of op je werk.

Praktische informatie

Ervaring met mindfulness niet per se nodig. Wel is het goed dat je enigzins comfortabel bent met stilte en meditatie.

De dag vindt plaats in De Garage, Oude Kanonsdijk 44 in de wijk De Hoven in Zutphen. Dit is 10 minuten lopen vanaf Station Zutphen.

Opgeven en kosten

Opgeven kan via  de mail of het formulier hiernaast.

De kosten bedragen 15 euro per persoon. Dit is inclusief koffie en thee. We sluiten af met een gezamenlijke lunch. Neem hiervoor iets lekkers mee.
Er zijn beperkt matjes en meditatiekussens/bankjes aanwezig. Het is aan te raden zelf een matje of bijvoorbeeld tuinstoelkussen mee te nemen waar je op kunt liggen.

Deelnemers over interpersoonlijke mindfulness:

'Tijdens onze dialogen voelde het alsof we het beste bij elkaar naar boven haalden.'

‘Je nam me telkens mee naar iets nieuws en toch kon ik bij mezelf blijven.’

‘Ik heb geleerd vaker een pauze te nemen in een gesprek'

‘De trainer was prettig en bood rust en veiligheid’.

 

lid categorie 1 vmbn
lid Bewust Achterhoek

Ja ik geef me op

  • Heb je lichamelijke of psychische klachten die belangrijk zijn om te melden?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.